Sokak hayvanlarının beslenilmesi amacıyla Reşadiye Belediyesi ekiplerince “Beslenme Odağı” kuruldu.
Reşadiye Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarını beslemeye yönelik ilçemizin uygun yerlerine kurulan beslenme odağı ile sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçilecek. Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, hayvanlara sahip çıkma konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.
Sokak hayvanlarına yardım etmek isteyen herkesin ‘Sokak Hayvanlarını Beslenme Odağı’na yiyecek yardımında bulunabileceğini ifade eden Başkan Yılmaz kış aylarına girdiğimiz bu günlerde sokaklarda yaşayan hayvanlarımıza yardımcı olmak maksadıyla ilçemizde değişik noktalara beslenme odakları koyduk. Sokak hayvanlarına sahip çıkalım. Onlar da tıpkı bizim gibi bu dünyada yaşayan varlıklar. “5199 sayılı #HayvanlarıKorumaKanunu gereği sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır ve hayvanlara zarar vermek, beslenmelerini engellemek cezaya tabidir.” hükmü yer almaktadır.
Sokaklarda bizimle birlikte yaşayan hayvanları asla hakir görmeyelim. Bu duyarlılığı her yerde gösterelim. Bu soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için, hayvanseverlerimizi ve tüm Reşadiyeli hemşerilerimizi bu beslenme noktalarına yardım yapmaya ve destek olmaya davet ediyorum. Öncelikle vatandaşlarımızdan yemek artıklarını bu beslenme odaklarına bırakmalarını, hayvanların yiyeceği türden maddeleri çöpe atmamalarını, lokanta, fırın ve evlerden çıkacak yiyecek maddelerinin Belediyemiz Alo 153 Beyaz Masa’ya bildirmelerini rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.
ALO 153
Talep, öneri ve sorunlarınız için hizmetinizdeyiz. Lütfen ALO 153 hattını arayarak bizimle iletişime geçin.